Videoconsult via ClickDoc

Handleiding voor video consult via Clickdoc

Wat is een videoconsult? Het is mogelijk om contact te hebben met uw oefentherapeut d.m.v. een videoconsult. Via de laptop of pc kunt u elkaar te zien en spreken. Op deze manier kunt u vragen stellen of advies inwinnen van uw therapeut.  Daarnaast kan uw therapeut u bijvoorbeeld ook oefeningen demonstreren en andersom kan de therapeut beoordelen hoe uw de oefeningen uitvoert en waar nodig puntjes op de i zetten. 

Hoe gaat het in zijn werk?  Voor een videoconsult maakt u met uw therapeut een afspraak op een door u samen gekozen datum en tijdstip.  Uw oefentherapeut stuurt u per e-mail vervolgens een link met een toegangscode.  Als u hiermee inlogt kan uw consult starten. Het is handig om vooraf de handleiding door te nemen en een paar minuten voor het consult inlogt en in de virtuele wachtkamer gaat zitten, zodat we direct samen aan de slag kunnen op het afgesproken tijdstip.

Declaratie videoconsult: Een videoconsult wordt in rekening gebracht als een oefentherapiebehandeling.  Als u met uw oefentherapeut een afspraak maakt voor videobellen, gaat u daarmee ook akkoord.

Privacy en veiligheid: CLICKDOC VIDEOCONSULT is software om gemakkelijk en veilig een videogesprek te voeren. De software voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen, die uitgebreid getest zijn en TÜV-gecertificeerd. CLICKDOC VIDEOCONSULT is dankzij de ingebouwde veiligheidsmechanismen en maatregelen inzake gegevensbescherming veilig en betrouwbaar. U kunt met een goed gevoel uw videogesprek voeren.

Systeemvereisten

Benodigde hardware

Gebruik voor CLICKDOC VIDEOCONSULT bij voorkeur één van de volgende internetbrowsers:

Bij Windows: Google Chrome of eventueel fire fox . P.S. op Apple apparaten werkt het systeem nog niet altijd optimaal, daar wordt door de software leverancier aan gewerkt.

BELANGRIJK: Als u CLICKDOC VIDEOCONSULT op een Windows PC gebruikt, maak dan ​geen gebruik ​van de webbrowsers Internet Explorer of Microsoft Edge van Microsoft.

Aanmelden: Voordat u zich bij CLICKDOC VIDEOCONSULT aanmeldt, dient u zeker te zijn dat geen ander programma op uw computer geopend is dat met uw camera  en/of uw microfoon verbinding maakt.

Procedure: Via E-mail van Praktijk Oefentherapie Hereweg. U ontvangt van de therapeut een E-mail met een link en een code. Ga naar uw e-mail die u heeft ontvangen.  Klik op de link ​hier ​om direct naar de juiste pagina te gaan. Uw code wordt dan meteen ingevuld bij de optie: ​toegangscode.( Opmerking​: Wanneer u in de e-mail op het URL-adres (webadres) hebt geklikt, zult u op een pagina komen waar u zelf de toegangscode nog moet invullen . Opmerking​: Als ​’Inloggen met toegangscode’ ​niet getoond wordt, klik dan rechts in het scherm op de tekst: ​“Om in te loggen voor gasten” ​ en ga dan verder.)

Klik in het veld onder de tekst: ​uw volledige naam. Typ hier uw ​voor- en achternaam ​in. Bij Toegangscode (indien dit nog niet is ingevuld) vult u uw ontvangen toegangscode in.  Klik in het vakje voor de tekst ​“Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden” ​ om hiermee akkoord te gaan.  Klik op de knop ​’Sessie starten‘​.

Opmerking​: Meldt u zich voor de eerste keer aan bij CLICKDOC VIDEOCONSULT, dan verschijnt de vraag of er gebruik gemaakt mag worden van de microfoon en  camera.  Klik op ‘​Toelaten​’, zodat u tijdens het videoconsult uw camera en/of microfoon kunt gebruiken.

Systeemcontrole: Wanneer systeemcontrole niet nodig is, opent er een nieuw venster waar u meteen in een ​Virtueel Wachtkamer ​terecht komt. Wanneer de systeemcontrole wel nodig is, kunt u camera, microfoon en internetverbinding testen.

Wachtkamer: Zodra u bent ingelogd en eventueel een systeemcontrole heeft plaatsgevonden, bevindt u zich in de virtuele wachtkamer.

Wat ziet u op uw beeldscherm? : De ​groene bol ​geeft aan dat de therapeut online is en op dit moment geen ander videogesprek uitvoert. Is de ​bol rood​, dan is uw therapeut in een ander videogesprek betrokken.  Heeft de ​bol geen kleur​, dan is de therapeut nog niet online. De ​bol rechts ​in beeld geeft aan hoeveel andere personen zich in de wachtzaal bevinden en op een videogesprek wachten.  Uw therapeut zal contact met u opnemen en de oproep starten. Nadat u de oproep geaccepteerd heeft kan het videoconsult plaatsvinden.