Opleiding en ervaring

Al 32 jaar oefentherapeut!

Opleiding:

Na mijn universitaire studie bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit in Amsterdam) en 3 jaar lang onderzoek doen bij experimentele klinische psychologie ben ik de studie Oefentherapie Cesar begonnen.

Sindsdien heb ik een eigen praktijk oefentherapie Cesar/Mensendieck en ben nog ik steeds enthousiast over deze manier van behandelen. Bij iedere klacht wordt gekeken naar de oorzaak en de gevolgen van de klacht voor de rest van het lichaam. Het kijken naar het totale houdings- en bewegingspatroon laat iedere keer zien dat de klacht niet op zichzelf staat en zeer individueel bepaald is. Dat maakt iedere behandeling specifiek. Het aanleren van anderen hoe zij hun eigen therapeut kunnen worden en zelfstandig de klachten kunnen laten verminderen of verdwijnen, maakt de therapie zelfs op langer termijn effectief.

werkfoto'smaart2013 027Specialisaties:

Mijn specialisaties liggen op het gebied van rug- en bekkenklachten en hoofdpijnklachten. Daarnaast heb ik mij verdiept in het behandelen van de ouder wordende mens met bijbehorende klachten zoals artrose en osteoporose. Ik ben lid van het artrose netwerk. Ook mensen met de ziekte van Parkinson zie ik veel in mijn praktijk.

Vanuit de kinesiologie gebruik ik spiertesttechnieken, die ik specifiek inzet om de behandelingsresultaten te kunnen volgen en meten en om oorzaken van de klachten op te sporen.

31compact
Ik heb ervaring op het gebied van geven van individuele therapie, groepstherapie, geven van training op gebied van houding, voorlichting geven en gastcolleges geven.

Recente bijscholingen op gebied van:

  • lage rugklachten, bekkenklachten
  • stretching
  • nekklachten en hoofdpijn
  • chronische klachten
  • aansluiting bij netwerk artrose
  • psychosomatische klachten

Ervaringen bij bedrijven en opleidingen.

Op dit moment richt ik mij meer op specifieke individuele therapie en minder op bedrijven.

Een aantal jaren gelden heb ik scholing gegeven aan leerlingmonteurs bij ROI – scholing aan leidsters in kinderopvang en bij thuishuizen – trainingen aan schoonmaakpersoneel gemeentehuis – workshop RSI aan kantoorpersoneel van KPN – werkplekinstructie-middag bij kantoorpersoneel van Centraal Bureau voor Kinderopvang – vele werkplekken geoptimaliseerd voor mensen die bij mij in individuele therapie waren.

Tevens heb ik een aantal jaren meegewerkt aan scholing voor huisartsen .