(Groeps)therapie voor Senioren

In verband met Corona, worden er voorlopig geen groepslessen of groepstherapie gegeven, maar wel persoonsgerichte individuele oefentherapie.

Mochten de groepslessen weer opgestart worden, dan kunt u aangeven dat u geïnformeerd wil worden hierover, zie contactformulier.

Na individuele therapie bestaat er voor senioren met problemen bij bewegen (klachten in de rug-, heup- en/of knie) de mogelijkheid om groepstherapie te volgen. In deze groepstherapie kunt u samen met lotgenoten werken aan uw conditie, spierkracht, coördinatie, balans en bewegelijkheid.

De lessen duren 45 minuten + 15 minuten pauze. In de pauze is er tijd voor koffie en informatie uitwisseling.

groepsfoto voor website

Aan de seniorengroep nemen mensen deel die zich kunnen vinden in de volgende uitspraken:

  • “ik ben onzeker geworden bij het lopen”
  • “ik verlies makkelijk mijn evenwicht en ben bang om te vallen”
  • “door pijn in de rug, heupen en knieën loop ik minder goed”
  • “de laatste jaren ben ik stijver en mijn omgeving zegt dat ik te weinig beweeg”
  • “mijn huisarts adviseert mij om meer te gaan bewegen, maar ik wil liever niet naar een sportschool”


Als u zich hierin herkent, kunt u overwegen om ook mee te doen met de seniorengroep. Eerst zijn er een aantal individuele behandelingen en volgt er een lichamelijk onderzoek. Er worden tests afgenomen en u krijgt oefeningen voor thuis mee. Daarna kunt u meedoen aan de groepsbehandelingen. We werken in kleine groepen. (3-5 personen)

Behalve oefenen is er ook tijd voor het uitwisselen van ervaringen en informatie over bv. botontkalking, artrose, enz. in de pauze van 15 minuten (koffie).

De kosten worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende pakketten. Wilt u zich opgeven of meer informatie of een keertje kijken in de groep, dan kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.