Verreweg de meeste afspraken worden op de praktijk in Groningen gehouden. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om een goede diagnose te kunnen stellen en de juiste behandeling te bieden.
Ook patiënten die minder mobiel zijn, willen wij kunnen helpen. Thuisbehandelingen zijn daarom ook (beperkt) mogelijk.
Veel mensen hebben weleens last van de rug. Maar als de rugpijn vaker voorkomt en uw dagelijkse handelingen gaat beïnvloeden (bv. een stijve rug bij uit bed komen, moeite hebben met sokken aandoen, pijnscheuten of zeurende pijn bij opstaan uit de stoel en bij bukken) dan is het goed om samen met de oefentherapeut naar de oorzaak van uw klachten en uw manier van bewegen te kijken. Tijdens de therapie wordt u geleerd wat u kunt doen bij pijn en hoe u deze kan voorkomen. Naast oefeningen krijgt u veel tips voor en trainingen in uw dagelijks leven zoals verbetering, werkplek (computer), werkhouding, bukken en tillen, ademhaling, slaaphouding, goede stoelen, wat te doen bij lang staan, enz. en wordt uw manier van bewegen verbeterd. U wordt als het ware uw eigen therapeut.
Veel arm- en schouderklachten hebben te maken met verkeerd gebruik van de spieren in de rug, de schouder en arm. Daardoor kunnen klachten zoals RSI / KANS, frozen shoulder en tenniselleboog ontstaan. Door stapsgewijs het bewegingspatroon van de rug, nek, schouder en arm te verbeteren en deze te leren toepassen in uw dagelijkse activiteiten (variërend van computerwerk, huishoudelijk werk tot klussen en til- en bukwerk) leert u zelf de pijn te bestrijden en te voorkomen. U krijgt zowel adviezen over houding en oefeningen die tussendoor op het werk gedaan, kunnen worden als ergonomische adviezen over inrichting van werkplek, bureaustoel enz. Tevens krijgt u inzicht in het mechanisme waardoor bijvoorbeeld RSI ontstaat.
Veel zwangeren en jonge moeders, maar ook lenige jonge vrouwen hebben bekkenklachten. Soms gaat het om een vorm van instabiliteit, soms om een gedraaid bekken en soms om een vastzittend SI-gewricht (de verbinding tussen de wervelkolom en het bekken). In de oefentherapie Cesar en Mensendieck leert u eerst de beste manier van bewegen en goede houdingen om de pijn te verminderen. Daarna volgt een serie behandelingen met oefeningen voor het versterken van de spieren rondom het bekken en ter verbetering van het lopen en bukken. De therapie eindigt met het geleerde toepassen in dagelijkse handelingen (zoals speelgoed oppakken, baby uit bedje tillen, lang staan, vele huishoudelijke handelingen). Indien gewenst wordt ook in de 'echte' omgeving geoefend: in de babykamer, huiskamer, keuken of op het werk.
Vermoeide voeten, pijn in de knieën na lang lopen of staan? Dit kan te maken hebben met uw manier van lopen en staan. Tijdens de oefentherapie Cesar en Mensendieck wordt gekeken of de stand van de voeten en knieën verbeterd kan worden, het looppatroon enigszins moet veranderen en of de spieren in voeten en benen versterkt moeten worden. Ook wordt aandacht besteed aan schoenen en wordt bekeken of een bezoek aan de podotherapeut wenselijk is. Niet zelden worden rugklachten veroorzaakt door een verkeerd looppatroon of verkeerde manier van staan. Bij de oefentherapeut wordt altijd naar de gehele houding gekeken en naar de relatie tussen het bewegingspatroon en de klachten. Daardoor vermindert u niet alleen de klachten, maar voorkomt u ook klachten elders in uw lichaam.